5 tips til hjemmebartenderen
Du kender det selv. Vennerne kommer på besøg, I skal måske ud senere, og du har leget med idéen om, at lave lidt lækre cocktails til dem.
Måske kan det være at du har fået en helt vildt lækker cocktail i weekenden, som du gerne vil prøve kræfter med. Men som altid, så er det som om, at den aldrig helt smager ligeså godt, som når bartenderen laver den til dig.
Derfor bringer Nordisk Bartending "5 tips til hjemmebartenderen"!
1. Sørg for ikke at bruge slavespiritus.
Nej, du behøver ikke at bruge Grey Goose, Monkey 47 eller den helt dyre whiskey, for at det skal smage godt. Men hvis man bruger bare 20kr ekstra på sin spiritus, så kan man virkelig komme langt, og undgå den sprittede smag.
Absolut Vodka, Beefeater Gin og Four Roses bourbon er allesammen gode eksempler på fin spiritus i et overkommeligt prisleje.
2. Sørg for at bruge nok is.
Is er et af de vigtigste elementer i din cocktail, og dog er det så undervurderet blandt de fleste! Hvis du fylder dit glas HELT op med is, så bliver din drink koldere. Det gør at den smelter langsommere og smager bedre i længere tid. What's not to like ;)
3. Lav din egen sukkersirup.
Alle cocktails har næsten noget der balancerer det sure og det søde, og sukkersirup er den mest gængse måde at gøre det på. For at lave det skal du bruge vand og sukker. Kog lige dele vand og sukker (f.eks. 0,5L vand + 0,5Kg sukker) og rør det rundt, indtil sukkeret er opløst og voila! En tommelfingerregel er at komme lige dele sukker og syre i sin cocktail. Altså 2cl lime/citron og 2cl sukker.
4. Eksperimentér!
Du kan nemt lave dine egne puréer. Hvis du f.eks. vil lave en drink der smager af skovbær, så kom en masse skovbær i en gryde, og blend dem grundigt sammen med sukkersirup. Smag til alt efter hvor sød du vil have den.
5. Hav det sjovt!
Dine venner forlanger ikke, at du er stjernen bag baren, hvis I hygger derhjemme. Men det kan være et sjovt lille indslag til jeres hyggeaften. Det værste der kan ske, er at du bliver bedre til det!
コメント